söndag 7 juni 2009

Kan Experia X1 synkas med Vista64?

Jag måste snart köpa en ny mobiltelefon. Ett alternativ är Sony-Ericssons X1. Men är den kompabel med Vista64? Det är inte lätt att få veta det på X1s webb. Till slut hittar jag att mobilen ska vara kompatibel med både Vista32 och Vista64 på nedladdningssidan och prövar att ladda ned och installera. Det är lite vågat då det handlar om att uppdatera ett redan installerat synkprogram och något sådant finns ju inte i datorn än, men det kan vara värt att pröva.

Efter lång väntan kommer till slut ändå besked om att köra installationen. När den verkar vara klar så körs en sökning efter uppdateringar. Spännande. Initiering görs av programmet och sedan en synkronisering (mellan vad?). Så kommer detta meddelande:Vistas hjälp meddelar klart att ActiveSync finns inte i Vista:

"Microsoft har ersatt ActiveSync med Center för Windows Mobile-enheter, en förbättrad version av programvaran avsedd för datorer med Windows Vista. Du måste använda det här nya programmet när du vill synkronisera en Windows Mobile-enhet i Windows Vista. Första gången du ansluter en Windows Mobile-enhet till en dator som är ansluten till Internet och som kör Windows Vista, ska programvaran för Center för Windows Mobile-enheter hämtas automatiskt och installeras på datorn. När du har ställt in din enhet för att synkroniseras med Center för Windows Mobile-enheter visas resultaten i Synkroniseringscenter.

Obs!
Center för Windows Mobile-enheter fungerar inte på Windows Mobile-enheter. Windows Mobile-enheter använder fortfarande ActiveSync."

Då infinner sig frågan av en "Windows Mobile-enhet" är för något? Hjälpen ger svaret:

"Mobil enhet. En handburen apparat som exempelvis en portabel musik- eller videospelare, en handdator (PDA), en mobiltelefon eller en Windows Mobile-enhet som fungerar fristående men som även kan anslutas till en dator. För många av dessa enheter går det att synkronisera information med Windows. "

Så här långt så verkar alltså det vara Center för Windows Mobile som finns på Vista och ActiveSync på X1. Frågan blir - är de kompatibla? Och; varför skriver inte man något om detta på X1 webb????

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar