lördag 27 mars 2010

Test av Google Gadgets

Har gjort ett litet avbrott för att titta på Google Gadgets. Vad är det?

Simple to build

Built-in JavaScript libraries make it easy to create gadgets that include tabs, Flash content, persistent storage, dynamic resizing, and more. Use the Google Gadgets Editor to build gadgets quickly and easily.
Det påstår i alla fall Google. So lets get started. Bra kortfattad beskrivning och en länk till Google Gadgets Editor. Väl där så finns det en editor med demokod. Kul. Jag ändrar den, sparar den någonstans i molnet och klickar på publicera. Då kommer det lätt absurda meddelandet "Violation is not allowed for this file". Jaha, är "violation allowed" för andra filer?

Det som skulle hänt vid klick på Publish var att en undermeny skulle synas. Men det gör det inte. Dessutom finns det ett uppenbart fel i koden: xmlversion ska vara xml version, alltså med mellanslag. När jag bytes från Google Chrome till Firefox fungerar det. Det är tydligt att Google inte lyckats anpassa sin editor till sin egen webbläsare. Svagt!

När jag sparar demokoden med min ändring så kommer det ett ganska så utförlig varning. Demokoden måste alltså kompletteras med en hel del innan den är körbar
  • Author attribute is missing or undefined.
  • Author email attribute is invalid or undefined.
  • Height attribute must be defined.
  • Width attribute must be defined.
  • Description attribute is missing or undefined.
  • Thumbnail attribute must be defined and set to a valid image URL.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar