måndag 26 december 2011

Fiber till huset

I våras beställde vi fiber från Telia - efter stor tvekan. Leverans skulle ske under hösten. Hastigheten ska därmed bli upp till 1000 mbit till fastigheten.  "Upp till" visade sig till slut bli 50-100 mbit/s i nedströmshastighet och 8-10 Mbit/s i uppströmshastighet. Och det är till routern. Hur mycket det blir till husets TV-apparater, datorer, plattor, mobilsurf, ip-telefoni och vad mer som kan tillkomma är högst oklart.

Vad det kostar? Anslutningen kostar 9.000 kr minus en villaägarrabatt på 1.500 kr. I priset ingår digitalbox (värde 1695 kr), samt Telia smart inkl lån av gateway med trådlöst nätverk.

En abonnemangsavgift på 478 kr/mån tilkommer med bindningstid på 36 månader. Därefter gäller aktuell prislista och en i alla fall teoretisk . Abonnemangsavgiften gäller för Telia Bredband Fiberlan, Telia Digital-tv med kanalpaket start tillsammans med minst kanalpaket lagom.

För någon vecka sedan ringde Telia och meddelade att det blivit en försening igen. Det var ju så svårt att gräva på vintern (vilken vinter?). Nu ska inkopplingen ske andra kvartalet 2012!!

Telia lovade dock stå för de merkostnader vi drabbas ev. Den enda jag kunde komma på var att vi inte fick vår nuvarande router utbytt till en mer modern. Jodå, det ska gå bra ska Telia. De ska sända oss ett brev om förseningen och med det ska vi kunna gå och hämta ut en ny bättre router i närmaste Telia-butik.

Vi får se om det fungerar...

1 kommentar:

 1. Hej,

  har precis samma problem och bor i Stocksund. Skrev på under hösten 2011 och blev lovad leverans Q1 2012. Fick precis uppdatering att förväntad leveranstid är Q4 2012! Telia har ingen ordning alls....

  Hur har det gått för dig och fick du någon kompensation av Telia?

  Mvh

  Mats //mats_gragg@hotmail.com

  SvaraRadera