fredag 30 december 2011

Äntligen är en ny laptop på plats

Efter mycket lång tid, intensivt funderande, genomgång av massa reviews och prat med IT-kunnigare än ja själv så har jag nu köpt en Asus N55SF. Det tar tid att vänja sig vid åtskilligt, t.ex. nytt tangentbord och en ny musplatta. Men den skärmen är riktigt bra. Och ljudet är imponerande. Den hjälp Asus fått från Bang & Olufsen har givit utomordentligt resultat.

Men det finns också många problem:

1. Markören hänger inte med. Ibland stannar den och följer inte rörelserna på musplattan. Ibland hoppar markören till en kant och blir svår att hitta och det trots att jag kopplat in identifiering med CTRL-knappen och lagt till markörsvans.

2. Plötsligt fungerar tangentbordet fel. Bokstavstangenterna tolkas som olika funktionstangenter. Det enda stättet att återfå ett fungerande tangentbord är att starta om.

3. När jag vill få kontakt med supporten så fungerar inte det. I Windowsmenyn finns en länk till http://www.asus.com/support men den funkar inte:


Den rätta adressen är http://support.asus.com/ServiceHome.aspx?SLanguage=en. Denna plats kräver IE och dessutom installation av ett program.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar