söndag 16 maj 2010

Ingen kontakt med nätet

Efter varit bortrest några dagar så fungerar det inte att koppla datorn till Telias router. Efter ett par timmar trassel så har jag gjort en systemåterställning och ska nu dokumentera noga vad som händer innan jag ringer Telias support.

Jag har kontakt med Internet med en annan via routern med en annan dator, så det inte inget fel på själva routern. Felet måste finnas i min vanliga dator med Vista.

Efter systemåterställningen så fick jag igen möjlighet att ansluta till nätverk, valde TeliaGateway och skulle ange min pinkod. Tur nog så kom jag ihåg ett fel vid installationen i Telias uppgifter. Telia säger att pinkoden består av fyra siffror, bindestreck och sedan fyra siffror, men den koden fungerar inte. Bindestrecket ska bort. Det tog många timmar att hitta det felet vid installationen.

Vad det var för fel som rättades med systemåterställningen anar jag inte tyvärr, så jag vet inte vad jag ska undvika. Ev kan orsaken vara att jag stängt av WIFI för att spara ström under resan. WIFI var aktivierat igen när jag försökte koppla upp mig till Internet. Men det hjälpte inte. Kan WIFI-inaktiveringen förstört inställningarna för TeliaGateWay? Det berodde knappast på att jag använt det mobila nätverket. Kan det bero på att jag kopplat bort min Netgear-router för att bygga om det lokala nätverket?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar