söndag 19 december 2010

Dags att plocka hem Hiren

Hirens är ett programbibliotek med en stort antal program för PC-tekniker. Jag vet inte mycket om det mer än att det ska vara bra att han. Söker efter det på nätet och kommer till Hiren & Pankaj's Homepage. Där finns tydligen den eller de ansvariga. Inga uppgifter om vem eller vilka de är.

Webbsidan har dock en översiktlig beskrivning av Hiren's BootCD 12.0, men hur får man hem programmen. Tydligen ska de läggas på en BootCD så att datorn kan startas från CDn. Men hur gör man? Jag hittar inga uppgifter.

Söker vidare på nätet och hittar webben Hiren's Bootcd, där menyn inkluderar "Download". Där finns dock ingen uppgift om nedladdning mm utan en utförligare beskrivning av programmen. Bra iofs, men hur får man hem alltihop?

Inser sedan att jag först bör läsa avsnittet om burning och ladda hem burncdcc.zip med programmet BurnCDCC. Läser dess Readme som ser väldigt gammal ut. Det är bara WinNT/2000/XP/2003 som nämns, inte Vista eller Win7. Det finns ett alternativt program också, men ju nu räcker det med ett.

Sedan ska jag göra en extrakt. Den filen ska jag få fram heter ungefär Hirens.BootCD.xx.x.zip, men den ingick inte i burncdcc.zip. Var finns den? Till slut går jag till gamla hederliga The Pirate Bay och hittar rätt version (tror jag) direkt.

Efter en del sökande hittar jag den på hotfile.com. Det är en rar-fil. Undrar om jag kan hantera den. Filen är på 362 MB. Får kolla den med antivirusprogrammet (AVG) innan jag använder den.

Att skapa CDn var problemfritt. På skivan finns nu filen HBCD Menu.cmd. När jag klickar på den öppnas ett DOS-fönster och sedan ett Windowsfönster med knappen Browse Folder. Vid klick på denna knapp öppnas  Utforskaren med ett stort antal cmd-filer. Nu är det dags att köra antivirusprogrammet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar