lördag 24 september 2011

HTML5, CSS3, MVC3 och vad mer

Vid övergång till HTLM5 så är det nog fördelaktigt att också gå över till CSS3. Är det även lämpligt att för den som använder Microsoft Visual Web Developer med asp.net som utvecklingssystem att gå över till MVC3? I så fall verkar det också nödvändigt att gå över från Web Site Projects till Web Application Projects.

Helt plötsligt så är nästan allting nytt. Och det känns verkligen som Microsoft överträffat sig själv i att skapa ett övertungt system som är motsatsen till transparant och överskådlighet. Ända återkommer ständigt ordet easy.

För att känna på MVC börjar jag köra igen Getting Started With MVC3 (http://www.asp.net/mvc/tutorials. Så fort jag lyckats åtstadkomma någon output gör jag ett försök att använda koden på webhotellet. Men det fungerade inte alls. Tillbaka till googlandet.

Det skriv oerhört mycket om HTML5 fn. En googling på "html5 asp.net" ger 2,3 miljoner träffar senaste månaden. Nästan den första jag hittar är HTML5 for the ASP.NET Developer som är riktigt bra. Även How To: Add Mobile Pages to Your ASP.NET Web Forms / MVC Application är läsvärd (men borde vara daterad).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar