lördag 25 december 2010

WebMatrix är frestande

Jag har svårt att släppa tankarna på WebMatrix från Microsoft. En anledning är de trevliga introducerande filmerna. Men tyvärr så är det alltför många fel i den aktuella Beta 3. Några exempel.

Avsnitt 1 - Creating a Consistent Look

Om man markerar en fil och sedan klickar på run så försöker systemet exekvera topmenyn och väljer sedan defaultfilen med namn index.cshtml. Den enda möjligheten är att högerklicka på den fil man vill exekvera och sedan välja "Lounch in Browser".
Creating a Consistent Look Using Layout Pages

Content-filen använder inte style-filen site.css. Däremot fungerar det som style-filens innehåll flyttas över till layoutfilen och omges av htmls styletaggar. Det fungerar också om jag flyttar style-filen till samma mapp som layoutfilen (dvs Shared) och i @href endast refererar till Site.css. Så felet har nog med @href att göra.

Designing Layout Pages That Have Multiple Content Sections

Vid det fel som nämns i avsnittet ska det komma ett meddelande om Server Error. Det gör det inte. Det händer inget alls.

Går man sedan till WebMatrix hemsida och klickar på Have a bug or questions kommer kul nog meddelandet "Det gick inte att hitta sidan. Det går inte att hitta innehållet som du efterfrågar eller så har du inte behörighet att visa det. "

Jo, det är verkligen en Beta Microsoft släppt. Men trots felen verkar det ändå vara många som testar produkten om man ska döma av aktiviteten på forumet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar