torsdag 30 december 2010

Går det att byta Telia Smart?

Vi har sedan en tid Telia som bredbandsleverantör. Det betyder att bredbandet avslutas hos oss med bredbandsmodemet Smart. Det har fungerat hela tiden, men förbindelsen med routern en våning ned är mycket svag. Därför fungerar jag på att byta ut Smart mot en bättre produkt.

Frågan är om Telia godkänner det. Det verkar som om att de vill kunna programmera om Smart då och då. Senast de gjorde en sådan omprogrammering förlorade vi kontakten med bredbandet. Mycket irriterande.

Har försökt att hitta uppgifter på Telias webb om att byta Smart-boxen, men sidan om Smart ger inget besked. Hittar inte det i forumet heller. Ska skriva en fråga i forumet när jag fått ett nytt lösenord.

Ser att Telia har en tjänst för säkerhetskopiering till nätet. 2 GB kostar inget, men vi behöver utrymme för de 30.000 bilder och filmer på 85 GB vi tagit under de senaste 12 åren plus att jag har planer på att scanna in gamla färgbilder innan de helt förstörts. Då kostar det 229 kr/månad. Alltför dyrt, men å andra sidan är ju bilderna oskattbara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar